Beste opleider van Nederland
Ieder jaar een ander lesprogramma
Afwisselend en praktische les

Offerte aanvragen

B-VCA of vca-vol in één dag: incompany op uw locatie!

BHV op school

BHV-er zijn op school vraagt om specifieke kennis. Met name omdat er vaak veel personen aanwezig zijn in een schoolgebouw en er veel met kinderen en jongeren gewerkt wordt. Dit vraagt specifieke kennis op het gebiedt van ontruimen en inruimen bij calamiteiten. Maar ook gebeuren hier vaak kleinere ongelukjes zoals vallen, kleine wondjes en bloedneuzen. Maar ook erger kan voorkomen zoals vallen uit een klimrek, ongelukken bij de gymles en ook verwondingen bij vechtpartijen op de hogere scholen. Het is belangrijk dat het BHV-team hier goed voor uitgerust is en weet wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van een BHV-er.

Ontruimen en inruimen

Een ontruiming van een gebouw is meestal wel bekend op de scholen. Een inruiming is nog wel eens onbekend gebied. Inruimen gebeurd als er rond de school dreiging is van bijvoorbeeld een boze leerling met een mes. Alle leerlingen moet dan de school in en de school wordt afgesloten. Hoe gaan we dit als BHV organiseren. Zowel voor een ontruiming als een inruiming is een goed BHV ontruimingsplan een vereiste. Ook oefenen tijdens een BHV herhalingscursus werkt mee om ervaring op te doen als dit daadwerkelijk nodig mocht zijn. Ook kennis van het gebouw is belangrijk voor een BHV-er. Hoe is de indeling van het gebouw in brandcompartimenten, hoe werken branddeuren en heo ga ik om met een brandalarm.

BHV herhaling

Tijdens een BHV herhaling op uw school gaan we uitgebreidt in op de onderwerpen die u belangrijk vindt voor uw school. We kunnen hiervoor diverse scenario's opzetten zodat uw BHV-ers kunnen oefenen wat ze belangrijk vinden. Dit kan door het inzetten van bijvoorbeeld een lotus slachtoffer maar kunnen we kinderziektes uitgebreidt behandelen. Op een MBO kunnen we aandacht besteden aan wonden bij praktijklessen. Wat is belangrijk wanneer bel ik 112 of wanneer de huisarts. Bij ontruimen is het belangrijk om paniek te voorkomen hoe voorkom ik dat. in1keerBHV.nl gaat praktisch met deze uitdagingen om en uw BHV team zal weer helemaal up to date zijn na deze BHV training.

BHV opleiding

Wilt u nieuwe BHV-ers aan uw BHV team toevoegen dan kunnen ze bij in1keerBHV.nl de BHV opleiding volgen. Dit kan op 1 van onze locaties of op uw eigen locatie als BHV incompany cursus. Uw nieuwe BHV-ers krijgen een uitgebreidde training waarna ze in staat zijn om als BHV-er te kunnen functioneren. De BHV basis bestaat uit BHV brand, BHV ontruiming, BHV levensreddende eerst hulp en BHV niet levensreddende eerste hulp. Met de opgedane lesstof kunnen de BHV-ers meedraaien in het BHV team. Veel herhalen en oefenen draagt bij aan meer kennis en kunde.

 

Bel nu op 085-0667402 Mail ons op info@in1keerbhv.nl