Beste opleider van Nederland
Ieder jaar een ander lesprogramma
Afwisselend en praktische les
Laden...
Laad meer

BHV Herhaling

Een BHV herhalingcursus bij in1keerBHV.nl is afwisselend, praktisch en leuk. in1keerBHV.nl werkt met verschillende werkvormen en toets tijdens de les uw vaardigheden. Jaarlijks maken wij een nieuw lesprogramma om u jaarlijks weer nieuwe handelingen te laten leren en nieuwe kennis te laten doen. Op onze locatie in Barneveld werken wij met een e-learning vooraf en een halve dag praktijk. De maximale groepsgrootte is 9 persoenen. Op de andere locaties zit u in een groep van maximaal 15 peronen en heeft u de hel dag les. Wilt een BHV herhaling volgen dan heeft u wel de basiskennis van de BHV nodig. Dit kan de de BHV opleiding te volgen.

Inhoud lesdag

Tijdens de BHV herhaling komen de volgende onderwerpen aan de orde die jaarlijks een wisselend karakter hebben:

Levenreddende eerste hulp

Onder levensreddende eerste hulp verstaan we die hulp waarbij elke seconde telt. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een shock, hartstilstand, ernstige bloeding of een infarct. Wij leren u tijdens de BHV herhaling hiermee adquaat om te gaan. We vertellen u wat u moet doen maar ook wat u zeker niet moet doen. Eén van de belangrijke dingen is: Let op uw eigen veiligheid. Ook de BHV reanimatie komt uitgebreidt aan de orde. Wij hebben diverse reanimatie poppen waar u op kunt oefenen. Wij hebben reanimatiepoppen met digitale uitlezing, poppen waarbij de bloedcirculatie wordt gesimuleerd, zwangere reanimatiepoppen, dikke reanimatiepoppen, baby en kinderpoppen. Ook het gebruik van de AED komt tijdens de BHV herhaling altijd aan de orde. Wij hebben een breed scala aan AED trainers beschikbaar voor onze cursisten zodat zij met verschillende soorten AED's kunnen oefenen. Ook kunnen wij een BHV lotus slachtoffer inzetten voor simulatie van levensreddende eerste hulp onderwerpen. Een lotus heeft een opleiding gevolgd waarbij hij/zij zich kan grimmeren om diverse ziektebeelden uit te beelden. Dit wordt als zeer leerzaam ervaren.

Niet levensreddende eerste hulp

Onder niet levensreddende eerste hulp verstaan we die hulp waarbij niet iedere seconde telt. Denk aan snijwonden, hoofdwonden, splinters, gebroken been of arm of een kneuzing. Tijdens de BHV herhaling oefent u met verbandmateriaal op uw medecursisten om bijvoorbeeld een snijwond te verbinden of een steunverband aan te leggen bij een kneuzing. We vertellen u ook wanneer bel ik 112 en wanneer de huisarts. Ook hier kunnen we een lotusslachtoffer inzetten om bijvoorbeeld wonden en kneuzingen te simuleren. Belangrijk is natuurlijk dat u de juiste diagnose stelt.

Brand

Tijdens het brand gedeelte doet u kennis op over wat verbranding is, de diverse brandblusmiddelen en hoe u ze gebruikt. Maar ook bijvoorbeeld de deurprocedure wordt geoefend en u krijgt uitgelegd wat u moet doen bij een brand met gevaarlijke stoffen. Ook hier is uw eigen veiligheid belangrijk en daarom doet u ook kennis op over de gevaren bij brandbestrijdingen en de bijbehorende hulpverlening. Eén van de grote gevaren is rook en koolmonoxide. De meeste mensen komen niet om door het vuur maar door de rook of koolmonixide. Belangrijk dus dat u weet hoe u hier mee omgaat.

Ontruiming

Werkt u met meerdere personen in een gebouw dan is het bealngrijk dat u snel en effectief kunt ontruimen. Bij het ontruimen van een is een BHV ontruimingsplan en BHV ontruimingsplattegrond belangrijk. In het ontruimingsplan staat omschreven wat de taken en verantwoordelijkheden van de BHV-ers zijn. Een ontruiming moet snel en effectief gebeuren en dit vergt soms een grote inspanning van de BHV organisatie. Menselijk gedrag kan hierbij een rol spelen. Als het ontruimingsalarm gaat denk men al snel het zal wel vals alarm zijn. Ook groepsgedrag kan een rol spelen. Iedereen gaat achter elkaar toch door de rook naar het trappenhuis of men gebruikt toch de lift.

BHV incompany

Heeft u meerdere BHV-ers in uw organistie dan is het aan te bevelen om de BHV cursus op uw eigen locatie te doen. Met onze BHV incompany cursus kunnen wij inspelen op uw eigen situatie. Wij kunnen gebruik maken van uw eigen ontruimingsplan, BHV middelen zoals brandmeldinstallatie, en bedrijfssituatie zoals het gebruik van gevaarlijke stoffen of oudere mensen in een verzorgingstehuis. Onze instructeurs hebben alle BHV oefenmiddelen bij zich in de bus. Wij kunnen uw personeel een inspirerende BHV dag verzorgen. Kom gerust met uw wensen, wij doen er alles aan om de BHV cursus aan uw wensen en eisen aan te passen.

BHV code95

Bent u chauffeur en heeft u Code 95 punten nodig voor uw rijbewijs dan kunt u bij ons de cursus BHV met code 95 volgen. in1keerBHV.nl is door het CBR gecertificeerd om deze cursus te mogen geven. U ontvangt hiervoor 7 theorie punten.

 

Bel nu op 085-0667402 Mail ons op info@in1keerbhv.nl