Beste opleider van Nederland
Ieder jaar een ander lesprogramma
Afwisselend en praktische les

✅ Volg nu een BHV cursus op 1 van onze locaties of boek een incompany cursus ✅

BHV portofoon oefening

Iedereen weet wel wat een portofoon is. Misschien hebt u er als kind mee gespeeld of u gebruikt ze op de werkvloer. Ook BHV’ers hebben veel baat bij het gebruik van een portofoon. Zij kunnen portofoons namelijk gebruiken om in contact te blijven als zij in actie moeten komen.

Wanneer zijn portofoons nodig?

Portofoons voor BHV’ers zijn niet wettelijk verplicht. De enige regel op het gebied van BHV die in de Arbowet is opgenomen, is dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te nemen wat betreft de bedrijfshulpverlening. Welke maatregelen dit zijn, is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de risico’s die aanwezig zijn in uw bedrijf. Deze risico’s zijn als het goed is opgenomen in de RI&E.

Als uw bedrijf erg klein is en u bijvoorbeeld slechts met enkele personen in één ruimte zit, zijn portofoons uiteraard niet nodig. Als u echter gebruikmaakt van een groot gebouw met meerdere ruimtes en uw bedrijf meerdere BHV’ers telt, is het belangrijk dat deze BHV’ers middelen hebben om met elkaar te communiceren. In dit geval zijn portofoons sterk aan te raden.

Portofoons kopen

Wilt u portofoons aanschaffen of hebt u advies nodig over de noodzaak van het aanschaffen van portofoons? Neem dan contact op met in1keerBHV.nl. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf en welke portofoons geschikt zijn voor u en testen samen met u diverse portofoons zodat we samen kunnen bepalen welke portofoons het beste voldoen aan uw eisen.

Portofoontraining

Beschikt u al over portofoons? U hebt dan al een belangrijke stap gezet richting betere bedrijfshulpverlening. Ook dan bent u er echter nog niet. Vaak gebeurt het dat de portofoons ergens in de kast blijven liggen of dat ze niet op de juiste manier gebruikt worden, omdat de BHV’ers niet goed weten hoe zij moeten communiceren via de portofoons. Daarom biedt in1keerBHV.nl een portofoontraining aan. Deze training kan op uw locatie gegeven worden, zodat de instructeur kan bepalen welke handelwijze het beste is binnen uw bedrijf. De BHV’ers leren tijdens deze cursus hoe zij de portofoon moeten bedienen, welke kanalen zij moeten gebruiken en hoe ze begrijpelijk en verstaanbaar moeten communiceren via de portofoon. Hebt u interesse in deze training? Neem dan contact op met in1keerBHV.nl.

Bel nu op 085-0667402 Mail ons op info@in1keerbhv.nl