Beste opleider van Nederland
Ieder jaar een ander lesprogramma
Afwisselend en praktische les
Laden...
Laad meer

BHV Ontruiming

Wie maakt de beslissing om te gaan ontruimen? Wat zijn je bevoegdheden als BHV’er als je een pand ontruimt? Wat doe je met mensen die niet mee willen werken aan een ontruiming? En hoe reageren mensen eigenlijk bij een ontruiming?

Gedrag

Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van het menselijk gedrag tijdens een ontruiming. Zonder deze kennis kun je een ontruiming niet goed uitvoeren. Tijdens de BHV-opleiding en de BHV-herhaling zul je een beeld krijgen van de reactie van mensen bij een ontruiming. Ook zul je leren hoe een ontruiming verloopt en wat hierbij je taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn.

Taken

Eén van je belangrijkste taken bij een ontruiming is alle ruimtes controleren op de aanwezigheid van medewerkers of andere personen. Je leert tijdens de cursus hoe je dit op een veilige manier doet, zonder dat jij of je collega’s in gevaar komen. Zo leer je de deurprocedures, zodat je bij vermoeden van brand of rook achter een deur, toch de ruimte op een veilige manier kunt controleren op de aanwezigheid van personen.

Comminucatie

Daarnaast leer je communiceren met andere BHV’ers door middel van een portofoon volgens eterdiscipline. Ook de communicatie met een centralist is een belangrijk punt tijdens de cursus. Het is belangrijk dat jij als BHV’er genoeg informatie verzameld over het incident, zodat je de juiste melding kunt doen richting de meldkamer. Je leert welke vragen je krijgt van de centralist, zodat je weet welke informatie voor hen belangrijk is. Wanneer de brandweer arriveert moet jij als BHV’er deze opwachten en ze voorzien van de juiste informatie. Tijdens de BHV cursus zal aan bod komen welke informatie voor de brandweer cruciaal is. Ook zul je leren hoe je om moet gaan met medewerkers die niet meewerken aan een ontruiming of terug het pand inlopen omdat ze iets vergeten zijn. Kortom, je leert hoe je veilig en efficiënt je pand ontruimt en hoe je goed communiceert.

Incompany

Organiseert u een BHV incompany cursus op uw eigen bedrijf, school, instelling, verzorgingshuis of gezinshuis dan kunnen we een realitische ontruimingsoefening doen op uw eigen locatie, met uw eigen personeel en met uw eigen gasten. Onze instructeurs hebben materialen bij zich om een realistische oefening op te zetten. Denk aan een rookmachine, geluid van brand, en reuk van brand of een chemische stof. Ook is het mogelijk een BHV lotus slachtoffer bij de ontruimingsoefening in te zetten.

ontruiming - in1keerBHV.nl

Bel nu op 085-0667402 Mail ons op info@in1keerbhv.nl