Beste opleider van Nederland
Ieder jaar een ander lesprogramma
Afwisselend en praktische les
Laden...
Laad meer

BHV met lotusslachtoffer

Tijdens onze BHV herhaling, maar ook bij een BHV incompany cursus maken wij regelmatig gebruik van een lotusslachtoffer. Een lotusslachtoffer is van toegevoegde waarde voor een BHV cursus omdat cursisten bijna in werkelijkheid meemaken wat een slachtoffer is, hoe hij kan reageren, en wat de syntomen zijn van bepaalde ziektebeelden.

Wat is een lotusslachtoffer

Lotus staat voor Landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffers. Het doel van een lotusslachtoffer tijdens een BHV training is om zo realitisch mogelijk een ziektebeeld of verwonding of letsel uit te beelden. Dit kan door middel van grimmeren, uitbeelden en gedrag. Een lotusslachtoffer heeft een stevige opleiding achter de rug. Hij moet ten eerste een goede EHBO opleiding hebben en vervolgens dit kunnen simuleren.

Wat doet een lotusslachtoffer

Tijdens een BHV cursus beeldt een lotusslachtoffer een ziektebeeld of letsel uit. De cursist moet door kijken, luisteren en uitvragen als dit nog kan de juiste diagnose stellen en de juiste handelingen gaan verrichten. De belangrijkste is altijd: Let op uw eigen veiligheid! Dit kan zijn door het slachtoffer op de juiste manier te verbinden, een reanimatie te starten of de patient naar de huisarts te sturen. Ook moet je nadenken over "wanneer bel ik 112"?

Wat leer je ervan

Tijdens de BHV leer je als er een lotusslachtoffer is dat je handelen moet. Je ziet ziektebeelden die je misschien nog nooit in het echt gezien maar alleen van een plaatje. Ook wonden kunnen er eng uitzien. Met een lotusslachtoffer leer hier mee omgaan. Het is in noodgevallen zaak dat een BHV handelend optreedt en niet verstijft van schrik of niet durft. Een lotusslachtoffer kan helpen om je over deze angst heen te zetten.

verbrande hand - in1keerBHV.nl

Bel nu op 085-0667402 Mail ons op info@in1keerbhv.nl