Beste opleider van Nederland
Ieder jaar een ander lesprogramma
Afwisselend en praktische les
Laden...
Laad meer

BHV Brand

Wanneer kan (en mag) ik een brand nog blussen? Wanneer bel ik de brandweer? Hoe gebruik ik een brandblusser? En welk blusmiddel moet ik gebruiken? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de BHV opleiding en de BHV herhaling.

Blusmiddel

Het is cruciaal dat je het juiste blusmiddel kiest en deze ook op de juiste wijze toepast. Wanneer je een foutief blusmiddel inzet zijn de gevolgen soms niet te overzien. Denk aan het blussen van een frituurpan: wanneer je water inzet als blusmiddel ontstaan er gigantische steekvlammen. En dit terwijl de brand op zeer eenvoudige wijze is te blussen (nl. door een deksel op de pan te leggen). Ook het op de juiste wijze gebruiken van een brandblusser is erg belangrijk. Wanneer je niet de juiste afstand houdt van het brandende object, kan het probleem soms alleen maar worden verergerd.

Soorten blusmiddelen

Tijdens de BHV cursus leer je van elk blusmiddel de blussende werking, waar het blusmiddel voor geschikt is, de afstand waarop je begint met blussen en hoe je een object op de meest effectieve manier kunt blussen. Naast de verschillende blustechnieken die je aangeleerd krijgt, gaan we ook in op de gevaren die je loopt tijdens een bluspoging. Er kan namelijk sprake zijn van rookvorming, stoomvorming, hitte, gevaarlijke stoffen die vrij komen, apparatuur die onder spanning staat, etc. Je leert tijdens de cursus wat je moet doen wanneer je met deze gevaren te maken hebt. Ook leer je op welk moment je beslist om niet zelf een bluspoging te gaan ondernemen, maar dit over te laten aan de brandweer. Er zijn namelijk situaties waarin je als BHV’er onvoldoende middelen beschikbaar hebt om de brand nog (veilig) te kunnen bestrijden. Kortom, je leert tijdens deze cursus hoe en welke brandblusser je gebruikt, wanneer je een bluspoging doet en wanneer je juist beslist tot een ontruiming van het pand. Kortom hoe je omgaat me de BHV taken en verantwoordelijkheden bij een brandincident.

 

Bel nu op 085-0667402 Mail ons op info@in1keerbhv.nl